Skuteczne zwalczanie insektów i nie tylko

Oczekiwania klientów wobec żywności stale rosną. Firmy z sektora wytwórczego i spożywczego, które chcą nadążać za tymi wymaganiami, muszą stale pracować nad jakością swoich produktów. To wiąże się nie tylko z wykorzystaniem najnowszych technologii w produkcji, ale także wdrożeniem innowacyjnych metod dezynfekcji i dezynsekcji.

Dezynsekcja to wytępienie szkodliwych owadów oraz ich larw, zwłaszcza takich pasożytów jak muchy, komary, pchły, wszy czy karaluchy.

W praktyce dezynsekcję wykonuje się przy pomocy środków fizycznych (para, ogień, gorące powietrze, promieniowanie ultrafioletowe), mechanicznych (wyłapywanie, trzepanie, oczyszczanie), chemicznych (środki owadobójcze) i biologicznych (zwalczanie za pomocą innych organizmów żywych). Eksperci z firmy Pif Paf Poznań wskazują, że sposób dezynsekcji jest zawsze dostosowywany nie tylko do rodzaju zagrożeń, ale także oczekiwań klienta. Na podstawie szerokiego pakietu informacji staramy się zawsze wybrać najbardziej optymalny sposób dezynsekcji, aby klientom zagwarantować najwyższy poziom higieny oraz sprawić, aby efekt czystości utrzymał się, jak najdłuższy czas.

W rzeczywistości proces dezynsekcji najczęściej przeprowadzany jest przy pomocy środków chemicznych. Preparaty stosowane przez najbardziej renomowane firmy, specjalizujące się w dezynsekcji takie jak Pif - Paf Poznań, są w pełni bezpieczne dla zdrowia. Największym uznaniem cieszą się innowacyjne specyfiki, produkowane z wykorzystaniem ekologicznych technologii. Dezynsekcja to zestaw czynności, który wymaga nie tylko wiedzy, ale także doświadczenia. Obecnie na rynku spożywczym panuje ogromna konkurencja. Jedna „wpadka” w zakresie jakości produktu, może skutkować bankructwem. Przynajmniej z tego powodu warto czynność dezynsekcji powierzyć profesjonalistom.

dezynfekcja poznań | dezynsekcja poznań | deratyzacja poznań